Определено предстоящият игрален биографичен филм за Стив Джобс (с режисьор Дани Бойл) поражда разностранни реакции в много хора, като за това свидетелстват мненията на двама от най-близките до Джобс хора – Стив Возняк и Тим Кук.

Според Тим Кук „много хора се възползват от смъртта му (на Джобс - б.а.)“, визирайки може би Аарон Соркин и други режисьори, правили филми след смъртта на Apple гуруто. „Неприятно ми е, че това се случва. Това е една от по-неприятните страни на света, в който живеем“ – каза още Кук.

Заради тези сурови думи Соркин заяви пред The Hollywood Reporter, че не е направил този филм, за да забогатее, допълвайки, че „Тим Кук трябва наистина да гледа филма, преди да реши да казва каквото и да било“. Соркин казва още, че "ако имаш фабрика в Китай, пълна с деца, където се сглобяват телефони за 17 цента на час, си доста нагъл да казваш, че някой търси изгода".

В неделя Аарон Соркин все пак се извини за острите си думи, казвайки пред „E! News”: "Знаеш ли какво, аз мисля, че Тим Кук и аз най-вероятно отидохме твърде далеч." Той добави: "Аз се извинявам на Тим Кук. Надявам се, когато види филма, да се радва толкова, колкото на своите продукти."

"Стив Джобс" ще бъде пуснат на 9 октомври.

 

Прочетете още: Вторият трейлър на биографичния филм за Стив Джобс е тук