Microsoft премахна лимита за съхранение в OneDrive за абонатите на Office 365. Сега достъпното място в OneDrive ще бъде неограничено, ако използвате Office 365 Home, Personal или University. Актуализацията ще се разпространи до всеки един абонат през следващите месеци. OneDrive за бизнес клиенти също ще получи неограничено място за съхранение като част от пътната карта на Microsoft. Докато самата актуализация ще трае няколко месеца, ще може да получите неограниченото си пространство по-рано през сайта на OneDrive Preview.

Изненадата идва само няколко месеца след като Microsoft увеличи OneDrive пространството за Office 365 абонати до 1 TB. Microsoft също така удвои безплатното си пространство до 30 GB с цел да конкурира Google и Dropbox. Всъщност от компанията твърдят, че всичко е част от плана "OneDrive да стане лидер в услугите за съхранение в „облака“.

Офертата на Microsoft означава неограничено OneDrive съхранение и копие на Office, който работи на Mac, PC, таблети и смартфони за едва 6,99 долара месечна такса. Google и Dropbox ни таксуват по 9,99 долара на месец за 1 TB място, без допълнителен Office софтуер. Но Google също така предлага Drive for Work за 10 долара на месец с неограничено място за съхранение. След всичко казано излиза, че Microsoft предлага най-добрата оферта, поставяйки конкуренцията в позиция на догонване на цените.

Dropbox оряза абонаментните си такси след пускането на 1 TB място с Office 365 от Microsoft, но от Google все още не са отговорили подобаващо на конкурентните цени. В крайна сметка от тази ценова война ще спечелим ние, защото ще получим повече за по-малко.

 

Прочети още: Microsoft намалява цената на Xbox One от 2 ноември

Тагове: