Анализаторът на тема Apple Минг Чи Куо направи първата си прогноза за 2022 и тя е свързана със слушалките AirPods Pro 2, които се очакват по-късно тази година. Според него в новия AirPods Pro модел ще има доста промени.

Очаква се AirPods Pro 2 да имат нов външен вид, подобен на Beats Fit Pro от 2021 г., както и нови сензори за измерване на здравето на потребителите. Освен това Куо очаква AirPods Pro 2 да поддържат формата Apple Lossless, както и да имат кутийка за зареждане, която издава звуков сигнал, за да я локализирате по-лесно.

Това е първият път когато анализатор предвижда, че безжичните слушалки могат да поддържат формата lossless. Ако това е така, то вероятно Apple вече работи по нов стандарт, който предлага lossless поддръжка. Накрая Куо вярва, че AirPods Pro 2 може да поддържат функции за лично здраве, което да ги превърне в своеобразен фитнес тракер.

Анализаторът смята, че като цяло слушалките на Apple набират инерция сред потребителите, тъй като продажбите им за четвъртото тримесечие на 2021 са 27 милиона бройки, което е повече от очакваното. В резултат Куо вече прогнозира, че до края на 2022 г. от AirPods ще се продадат 90 милиона бройки, което е увеличение с 25 процента на годишна база.  

Снимка: Apple

Виж ощеБизнесът с услуги на Apple вече възлиза на 1.5 трилиона долара

 

    

Тагове: