В свой доклад анализаторът Даниел Йивс от Wedbush твърди, че бизнесът на Apple с услуги продължава да се разраства, а продажбите на iPhone 13 през декември са все така силни. В резултат той е изключително позитивен относно представянето на телефона на Apple и смята, че единственото ограничение пред по-голям ръст при продажбите е това, колко телефона ще може да сглоби Apple с наличните в заводите части. Ийвс врява, че Apple е в средата на най-силния си продуктов цикъл за повече от десетилетие, воден от успеха на iPhone 13.

От друга страна бизнесът с услуги на Apple се развива на базата на хардуерната екосистема с бързи темпове и вече се оценява на 1.5 трилиона долара. Имайки предвид широката и лоялна потребителска база на Apple, върху която се гради бизнесът с услуги, към 2024 г. те могат да носят над 100 милиарда долара годишен приход. За това ще допринесе и предстоящият AR шлем, който ще разшири още повече екосистемата на Apple.

В резултат на всичко това анализаторът очаква през 2022 г. Apple да стане първата в света компания с пазарна оценка от три трилиона долара.

Снимка: Pikrepo

Виж ощеДраматична реклама показва колко мрачен е животът без Apple Watch на китката (ВИДЕО)

 

Тагове: