Събитието Spring Loaded на Apple протече в стегнат формат и с някои интересни анонси, но не беше достатъчно, за да впечатли инвеститорите. В резултат акциите на Apple започнаха да падат с 1.28 процента, което се отрази на целия технологичен индекс NASDAQ и той на свой ред тръгна с почти процент надолу.

Случката демонстрира една интересна аномалия: докато клиентите на Apple и медиите винаги са развълнувани и гласовити за новите анонси, инвеститорите реагират доста по-сдържано.

Едно възможно обяснение е това, че повечето анонси бяха добре известни и очаквани. Така например знаехме, че ще видим новия iPad Pro и iMac модели, както и имаше оптимизъм, че умните етикети Air Tag най-сетне ще бъдат пуснати. Освен това новият iMac дизайн, избран от Apple, разочарова заради външния вид и липсата на FaceID именно защото технологията би била по-полезна тук, отколкото на телефон.

Разбира се, феновете на Apple ще открият свои поводи за радост. Новият iPad Pro предлага достатъчно, за да изкуши някои да помислят за ъпгрейд, а умните етикети изглеждат интересно хрумване на достъпна цена. Накрая, лилавият iPhone e базиран на проучване на потребителското мнение, показващо търсене на този цвят, така че той ще трябва да засили още повече и без това популярния модел.


Снимка: Apple

Виж още: Куче робот помага на SpaceX за ракетата, която ще ходи до Марс (ВИДЕО)

 

Тагове: