YouTube пусна нов пакет от три програми, чиято задача е да позволят на предприемачи и малки компании да създават професионално изглеждащи видеореклами с минимален или дори никакъв бюджет.

Основният елемент в тази нова инициатива се нарича YouTube Director и представлява бизнес приложение, налично за iOS (Android версия ще бъде налична скоро). То ви позволява да създавате видеореклами, въоръжени с нищо друго освен един смартфон, пише Tech Radar.

Приложението е невероятно просто за използване и предлага редица шаблони, с които да стартирате, придружени от инструкции "стъпка по стъпка" за това, как да придадете професионален вид на видеото и да го разкрасите с текст и анимации.

Ако пък имате рекламен бюджет, срещу скромната сума от 150 долара YouTube ще ви осигури услугите на професионален оператор, който да ви помогне при създаването на рекламата. Единственото изискване е да дадете тези пари за реклама в YouTube.

Третият вариант пък предвижда пълно съдействие от компанията, която ще направи всичко вместо вас и ще създаде видеореклама само с помощта на вашето лого или скрийншотове.

Имайки предвид, че времето, прекарано в гледане на видео в YouTube, през 2016 г. вече е скочило с 50 процента спрямо миналата година, това безспорно оправдава желанието на Google да увеличи предлаганото през платформата видео съдържание.

Виж още: Трент Резнър: Основата на YouTube е построена върху откраднато съдържание

Тагове: