Amazon работи усилено, за да превърне фантазиите ни в реалност и днес сме свидетели на нова услуга, която някои от нас само са си представяли преди това. След като Amazon крои планове да започне да доставя собствените си пратки, компанията представи нова услуга, която ще улесни още повече доставките до дома. Тя се нарича Amazon Key и е точно това, за което бихте се досетили - това е дистанционен ключ за вашия дом, за да може дадена пратка да бъде оставена точно в него. Не пред вратата или в пощата.

От нея ще могат да се възползват всички Prime потребители на Amazon. За целта те ще трябва да закупят и инсталират специална умна брава и интелигентна камера, която ще започне да записва от момента на отваряне на вратата. Доставчиците ще разполагат със специален “пин код”, който ще отключва вратата, а след това ще я заключват по същия начин. Освен това специално мобилно приложение ще известява собствениците на жилището, че доставката е била осъществена. Те ще могат да прегледат записа, за да се уверят, че всичко е наред.

Amazon Key има и куп други приложения. Например можете да използвате услугата, за да дадете постоянен достъп на хора, на които имате доверие, или временен достъп за гости.

Услугата може да се използва само с Amazon Cam. Тя може да се похвали с нощно виждане и двупосочно аудио.

Тагове: