Обвиненията в сексуално посегателство от страна на Харви Уайнстийн и Рой Прайс от Amazon дадоха своето отражение и върху участието на The Weinstein Company в онлайн стрийминга. Amazon се отказа от сериал за TWC, в който главните роли щяха да изпълняват Робърт де Ниро и Джулиан Мур. Интернет гигантът не разясни причините за тази постъпка, но Де Ниро, Мур и режисьорът Дейвид О. Ръсел заявиха, че подкрепят решението на Amazon "в светлината на последните събития и от уважение към всички засегнати".

Твърденията за сексуалните похождения на Уайнстийн може би са послужили като възможност Amazon да се откаже от шоу, което не е вървяло успешно и би струвало твърде скъпо. Източници твърдят, че неназованият сериал с участието на Де Ниро и Мур е имал проблеми със сценария и че сделката е щяла да струва 160 милиона долара за два сезона.

Макар да е съмнително, че онлайн гигантът е могъл да предвиди скандалите, това желание бързо да се отърве от проекти с участието на високоплатени актьори го прави относително уязвим при появата на подобни инциденти.

Междувременно Американската академия за киноизкуство, която присъжда наградите "Оскар", изключи обвинения в сексуални посегателства продуцент. Решението за "незабавното му изключване" е взето на извънредно заседание на управителния съвет с мнозинство.

Тагове: