iPhone 7 ще бъде представен след малко повече от половин година, а дотогава ще има не един и два слуха за неговите спецификации. През 2015 година стана ясно, че Apple е разработвала технология за двойни камери в iPhone през последните три години, а сега слуховете все по-често сочат, че именно "седмицата" ще е устройството със система от две камери на гърба.

Новата информация, идваща от надеждния анализатор Минг-Чи Куо чрез MacRumors, сочи, че iPhone 7 Plus ще включва система от две камери на гърба си. Двете камери вероятно ще работят заедно, за да направят една снимка с много високо качество. Куо също смята, че технологията за двете камери може да даде възможност за известно оптично увеличение, което ще позволи да се правят снимки на отдалечени обекти, без да се губи качеството при мащабирането.

Едно от най-интересните изказвания на Куо са, че в момента се разработват две версии на iPhone 7 Plus: с единична и с двойна система от камери на гърба. Това би могло да означава, че Apple все още не е решила дали да включи тази опция в iPhone 7. Куо дори предполага, че Apple може да реши да пусне две версии на iPhone 7 Plus, макар че според нас това едва ли ще се случи.

Ако все пак се появи iPhone с две камери, Куо смята, че ще има проблем с ограниченото производство на двойните камера модули. А така Apple може да предпочете да продава модела на двойна камера на по-висока цена. Това ще бъде първият път, когато Apple ще предложи множество хардуерни конфигурации за определен модел iPhone (изключвайки цветовите варианти, разбира се).

Миналата пролет Apple закупи компания, специализирана в системи с много камери, а съвсем наскоро видяхме и патента на Apple за система от две камери в iPhone. Това със сигурност означава, че информацията, която идва от Минг-Чи Куо, не е просто плод на неговото въображение.

 

Прочетете и това: Apple Watch и Apple TV спечелиха на Apple 4.35 млрд. долара за последното тримесечие