Japan Display обяви, че ще започне масово производство на OLED панели през 2018 г., информира Ройтерс. Това потвърждава слуховете от декември, че компанията ще направи това в опит да бъде доставчик на OLED панели за един бъдещ модел на iPhone с OLED екран. Това би поставило Japan Display - съвместно дружество между Sony, Toshiba и Hitachi - в пряка конкуренция с LG Display и Samsung в производството на OLED панели за iPhone.

"Ние ще се възползваме от нашата модерна тънкослойна транзистор технология за разработване на OLED екрани", казва Акио Такимото, шеф на изследователския център на Japan Display.

Japan Display вече произвежда течнокристални панели (LCD) за iPhone на Apple в допълнение към съперника Sharp. Последните слухове предполагат, че новата лаборатория на Apple в Тайван може да се съсредоточи върху работата по OLED и микро-LED технологията за бъдещите модели iPhone.

Към края на миналата година се появи информация, че Apple е "близо" до подписване на окончателен договор със Samsung и LG Display по отношение на производство на OLED екрани за един бъдещ iPhone. Според този доклад производителите планират да вложат 12.8 млрд. щатски долара, за да се подготвят за производството на OLED екрани през 2018 г. за iPhone 8.

 

Прочетете и това: Бенчмарк тестове разкриха два варианта на Asus ZenFone 3