Нов вид рансъмуер вилнее в момента и взима на прицел не само геймърите, но и хората, които ползват компютри.

Новата заплаха, наречена от MacAfee Anatova, представлява сложен рансъмуер, използван от опитни създатели на зловреден софтуер.

Anatova се скрива под формата на иконка или на игра, или на приложение, за да примами потребителя да щракне върху нея. McAfee открива заплахата в мрежа за споделяне на файлове и става ясно, че тя не само притежава силни техники за защита, която прави трудно да бъде открита, но е била създадена с идеята за модулен дизайн.

С други думи злонамерените хакери могат да задействат на момента зловредния механизъм, който може да се развие бързо и да се разпространи онлайн като множество различни заплахи.

McAfee отбелязва тревожния факт, че Аnatova е достатъчно изтънчен и типичните антирансъмуерски тактики могат да се окажат неефективни срещу него.

Както винаги, внимавайте какви файлове сваляте на компютъра си. Опитвайте се да избягвате съмнителни източници - придържайте се към официалните магазини, когато е възможно - или „оферти“, които изглеждат прекалено добри, за да са истински. Не е зле да имате добре работеща антивирусна програма, която може да ви предупреди, ако се случи да попаднете на подозрителен уебсайт.

„Теория на струните“: дали Вселената има цели 10 измерения?

---

Спечели Samsung Galaxy Note 9 в новата инициатива на Go Guide - Go Guide Awards

Тагове: