Появата на Android P по-късно тази година се очаква с голям интерес, но освен поддръжката на дисплеи с прорез операционната система може да заеме и нещо друго от iPhone X. Сайтът 9to5Google се е добрал до блог на разработчик в Google, където е публикувано интересно изображение.

То показва напълно нов вид навигационни бутони - вместо обичайните три (назад, Home и мултитаскинг), които познаваме от години, тук виждаме само бутон за назад и лента, подобна на тази в iPhone X.

Изображението само по себе си не ни казва нищо за функционалността на това разпределение, но 9to5Google твърди, че Google тества управление с жестове чрез въпросната лента, където плъзване нагоре стартира мултитаскинг изгледа, както е при iPhone X. Бутонът назад пък изчезва, когато не се използва, например когато сте на началния екран.

По традиция Google експериментира с много функции, някои от които не достигат до крайната версия. Вероятността гигантът да направи демонстрация на Android P в рамките на I/O през май е огромна и ако тогава видим въпросната лента, шансът тя да остане в окончателната версия на операционната система е напълно реален. За това голяма роля има и нарастващата популярност на смартфоните с издължен екран, които се представят от различни марки и в различни ценови категории.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

iPhone 11 с „невидим“ ъпгрейд на камерата

88 | 22.04.2019
Още от Tech

Битка на титани: Samsung Galaxy S10+ победи Huawei P30 Pro в тест за скорост (ВИДЕО)

58 | Преди 13 ч.