Следващата версия на Android (все още известна като "P") ще въведе нова система за предсказване на действията, наречена Actions. Тя се отличава с конкретни функции и информация, до които искате да получите достъп точно тогава, когато те ви трябват най-много.

На сцената по време на Google I/O компанията показа как може да изглежда Actions в реални условия. Google казва, че Actions ще се основава на вашата история и модели на използване - кога и за колко време обикновено отивате да спортувате или кога обикновено започвате да четете новини във влака например.

Actions също ще е наясно с включените към телефона аксесоари и принадлежности. Включете например чифт слушалки и Google ще пренасочи предложенията си към някои от любимите ви плейлисти в Spotify. Google казва, че Actions ще се показва и в Google Assistant, Google Search, Play Store и при умния избор на текст. Това означава, че в операционната система ще се появят бързи клавиши за приложения на различни места. Ако търсите Avengers: Infinity War например, може да видите пряк път към трейлъра в YouTube, а ако сте инсталирали филмовата платформа Fandango, директен достъп до нея, за да запазите билети.

Друга от значимите промени в Android P е интеграцията на допълнителни жестове за навигация в потребителския интерфейс. Така например вече ще може да използваме новата функция "Swipe Up On Home Button", която се активира с едно кликване от менюто на смартфоните с Android P. След като го направите, ще забележите, че изчезва традиционния Overview (Recents), който е разположен вдясно.

Целта е Android P да добави и управление чрез жестове, за да улесни работата с масово навлизащите телефони с издължени дисплеи.

Android P влиза в бета още днес.

Оцени:
Рейтинг: 3
Тагове:
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

181 | 21.05.2019
Още от Tech

Как да възстановиш изтритите от баба ти снимки от бала

1 | 22.05.2019