Android e платформата, която се оформи като лидер при умните часовници през 2013 г, но този пазарен сегмент е в толкова ранен стадии, че успехът има съвсем символичен статут, пишат от Cnet. Операционната система на Google е задвижвала 61% от всички продадени умни часовници през миналата година, показват данните на Strategy Analytics.

 

Въпреки че победата е изразителна, през 2013 г. са продадени само 1.9 млн. бройки от тези умни аксесоари. 1.2 млн. от тях използват Android. Не трябва да омаловажаваме постижението на операционната система, която е изковала преднината си благодарение на Samsung Galaxy Gear. От Strategy Analytics очакват пазарът за умните часовници да се разшири през 2014 г. Анализаторската компания очаква силно включване от Apple, но и на други платформи като Tizen, което ще доведе до по-сериозна конкуренция за Android.

Вижте още: "Бъдещето на умните аксесоари: 8 прогнози от лидерите в технологичния бранш". А знаете ли, че от HTC се подготвят за умен аксесоар, който ще излезе до края на годината?