Въпреки че Android държи цели 85 процента от мобилните операционни системи, по традиция Apple App Store е по-изгодното от финансова гледна точка място за разработчици. Според някои това се дължи на факта, че огромен брой Android потребители от развиващите се страни не са толкова платежоспособни докато други изтъкват разликата в цените на телефоните при двете платформи като предпоставка за това, че в App Store се харчат повече пари. Независимо от причините, новите данни на маркетинговата компания Sensor Tower подкрепят тази тенденция.

От тях личи, че 164 разработчици в САЩ са спечелили своите първи един милион долара от Apple App Store през 2018 г. За сравнение, броят на новите милионери през Google Play Store за тази година е 88. Съотношението е почти 1 към 2 и е почти същото както миналата година, когато цифрите бяха 143 срещу 71.

Най-много милионери са излезли от категорията „игри“ и в двете платформи. В Apple App Store 1/3 от новоизпечените богаташи са спечелили един милион долара или повече именно от игри. Най-печелившата нова игра е Marvel Strike Force, която е изкарала 15 милиона долара. 10 процента от новите милионери са създали успешни приложения в категорията „Lifestyle“ в Apple App Store, а 12 процента – в „Health and Fitness“.

В Google Play Store категорията „Игри“ е отговорна за 65 процента за новите милионери.

Оцени:
Рейтинг: 1
Тагове:
Най-четени
Всички

97% от потребителите се чувстват по-продуктивни, след като заменят Windows с Mac

287 | 22.06.2019
Още от Tech

Huawei nova 5 е нов триумф за средния клас

78 | Преди 17 ч.