"Сам в къщи" 1 и 2 са култови класики, които продължаваме страстно да гледаме по Коледа близо 30 години след дебюта на оригинала. Очевидно е също, че Маколи Кълкин най-накрая е продължил напред след драмите му с китната Мила Кунис (между другото, скоро ще ви го покажем в една особено... странна светлина).

Да се върнем обаче на Home Alone – както споменахме, говорим за иконична коледна класика. Google Assistant от друга страна, макар и не от 30 години, е изключително популярен коледен подарък. С други думи има логика Google да опита да направи колаборация между филма и „асистента“ на компанията.

Името на рекламната кампания е Home Alone Again, въпреки че, както колегите от The Verge подчертават, Google Home Alone би било доста по-адекватно име. Та, в серия от кратки рекламни спотове Маколи Кълкин се завръща в ролята на Кевин, но този път с асистента на Google под ръка.

Изпълнението като цяло е кют, за което спомагат и директно използвани сцени от първите два филма. Разбира се, с прибавен технологичен ъпдейт.

Прочее трябва да споменем и за доста странното присъствие на Google Pixel устройство, което видимо предлага edge-to-edge дисплей без прорез. Загатване за следващия флагман на Google?

Технологичните постижения на 2018 и как ще изглежда светът през 2040 – в HiComm брой 210

---

Кои са най-добрите филми, игри и музика за 2018 г. според нашите читатели!

Без повече офлянкване обаче ето всички Home Alone Again рекламни спотове, събрани в един общ клип:

Още от Play