Бързоразвиващата се европейска финтех компания Revolut обяви днес, че стартира поддръжката на Apple Pay за своите клиенти в още 12 страни: България, Хърватия, Кипър, Естония, Гърция, Латвия, Литва, Малта, Португалия, Румъния, Словакия и Словения.

Клиентите на Revolut от 28 пазара вече могат да правят бързи и удобни покупки в магазините, приложенията и на уебсайтове с Apple Pay през iPhone, Apple Watch, iPad и Mac.

Apple Pay предоставя на клиентите на Revolut достъп до лесен, сигурен и личен начин за плащане в магазините, приложенията и онлайн чрез устройствата на Apple. Плащанията с Apple Pay са по-бързи от плащанията с традиционните дебитни и кредитни карти или други начини на плащане и могат да бъдат извършвани безконтактно чрез iPhone, Apple Watch или Safari на MacBook Pro или MacBook Air с Touch ID, което елиминира необходимостта от търсене на портфейла.

Виж още: Amazon вече е най-скъпата компания в света

С iPhone и Apple Watch клиентите могат да плащат с Apple Pay в магазини, ресторанти, таксита, вендинг машини и много други места. Когато пазарувате в приложения или в интернет през Safari с Apple Pay, не е необходимо ръчно да попълвате дълги формуляри за сметки или да въвеждате многократно информация за доставката и фактурирането. Всяка покупка на Apple Pay се удостоверява само с един поглед или докосване с Face ID или Touch ID или парола на устройството.

Компанията обещава високо ниво на сигурност на данните. Apple Pay не съхранява действителните номера на картите нито на устройството, нито на сървъра. Taĸa вcяĸa тpaнзaĸция ce ocъщecтвявa c eднoĸpaтeн yниĸaлeн динaмичeн ĸoд зa cигypнocт.

Tpaдициoннитe бaнĸи, paбoтeщи у нас, вce oщe нe пoддъpжaт Аррlе Рау.

Тагове: