Два месеца преди анонса на следващото поколение iPhone, Apple иска от своите доставчици да ускорят тяхното производство. Според Bloomberg това е така, защото компанията очаква да продаде 90 милиона бройки от условно наречения iPhone 13 до края на годината.   

Обикновено Apple поръчва около 75 милиона бройки от новия си iPhonе за премиерния му прозорец, който обхваща периода от септември/октомври до края на годината. Тази година обаче компанията иска да повиши производството с 20 процента.

Основната причина за повече налични iPhone бройки е, че Apple вероятно очаква по-високо търсене на фона на успешната ваксинация срещу коронавирус по цял свят. Също така това ще бъде вторият iPhone с поддръжка на 5G мрежа, което допълнително ще изостри интереса към ъпгрейд на старите модели.

Bloomberg отново потвърждава прогнозата, че тазгодишните модели ще донесат по-малко новости в сравнение с iPhone 12. Размерът на екраните няма да се промени спрямо предното поколение, като отново ще имаме деление на два базови и два Pro модела. Чипът ще запази същите шест ядра като в А14 Bionic, но с по-бърза производителност. Накрая Bloomberg твърди, че Apple тества iPhone версии без никакъв прорез и с вграден под дисплея TouchID сензор, но тези функции не се очакват през 2021 г.   

Снимка: 9to5mac

Виж още: Америка може би е открита от хората 10 000 години по-рано, отколкото се смяташе досега