В своите 14 години на пазара iPhone се превърна в изключително популярно устройство, чиито ранни версии днес изглеждат реликви от миналото. Сега нов тест за скорост се опитва да отговори на въпроса, колко по-бърз е iPhone 12 в сравнение с оригиналния iPhone.

Въпреки че битка между iPhone 12 и първия iPhone изглежда глупаво, Apple всъщност редовно използва сравнения с първото поколение на дадено устройство. Наскоро научихме, че новият iPad Pro предлага 75 пъти по-бърз процесор и 1500 пъти по-добра графична обработка спрямо оригиналния iPad. Подобно сравнение не носи полза за никого, но определено звучи впечатляващо.

Серията iPhone 12 включва чипсета А14 Bionic, който има 6-ядрен процесор с тактова честота от 3.1 GHz. За сравнение оригиналният iPhone от 2007 г. има 1-ядрен процесор на 412 MHz. Резолюциите съответно са 2532х1170 срещу 480х320 пиксела. Всъщност най-трудният момент от един подобен тест между два iPhone модела, разделени от 14 години във времето, е това, че оригиналът не може да подкара бенчмарковете, които обикновено биха се използвали за такъв тест. Вместо това тестът включва базови iOS приложения като камерата, галерията, калкулатора, браузъра и достъп до App store. Най-новият iPhone 12 успява да се справи с всички задачи за една минута, докато на оригиналния iPhone са необходими 2 минути и 29 секунди.

Целия тест може да видите във видеото по-долу:

Снимка: 9to5mac

Виж още: Резултатите на iPhone 12 в Geekbench разкриват съвсем скромен ръст в производителността

Тагове: