Apple обяви силни финансови резултати за първото тримесечие, сред които се отличава представянето на iPhone.

"Продали сме повече телефони от когато и да било и имаме рекорд за всички времена в продажбите на iPhone, Mac и Apple Watch", обяви изпълнителният директор Тим Кук, цитиран от The Verge.

Според него приходите от услугите и софтуера на компанията като Apple Pay, iCloud и Apple Music също се увеличават на фона на сериозна потребителска активност в App Storе.

Компанията е продала 78 милиона телефона и отчете приходи от 78.4 милиарда долара. Чистата печалба е 17.8 милиарда долара. Особено високо е търсенето на моделите с повече памет, при които печалбата на производителя е по-голяма. Apple отчита и високо ниво на потребителска удовлетвореност от новия iPad pro, макар че приходите и продажбите на таблети спадат.

В момента по света са активни над един милиард iOS устройства, а App Store е донесъл два пъти повече приходи от Googlе Play Store през 2016 г. Задграничните финансови резерви на компанията вече възлизат на над 200 милиарда долара.

За това допринася и фактът, че бавно и упорито Apple успява да се намести на динамичния индийски пазар, където през 2016 г. са продадени 2.5 милиона iPhone апарата. Данните са на Counterpoint Research и въпреки че десетото място изглежда скромно, всъщност за миналата година са продадени повече телефони, отколкото всяка година преди това.

Виж още: Apple спира поддръжката на 32-битови приложения в iOS 11

Тагове: