Apple определено изостава при iOS, когато говорим за конкурентен продукт на Google Now. Интерактивният асистент на Google води с няколко обиколки всеки друг софтуер от този тип и дава информацията, от която се нуждаем в точното време и на точното място. Според източници на 9to5Mac това скоро ще се промени.

Съобщава се, че екипът на Infinite Loop работи по Proactive, начин за обединяване на Siri, контактите, графиците и приложенията по начин, който изкарава информацията до потребителя в точния момент, точно както при Google Now.

Нов Spotlight екран за iOS автоматично ще се попълва със съдържание въз основа на графика и навиците ви. По време на пътуване например ще се появи вашият Passbook билет; ако винаги проверявате Facebook сутрин, ще ви бъде предложено съответното приложение за бърз достъп. Има и обещания за предложения за ресторанти и други проекти, които биха могли да помогнат на Proactive да стане адекватен конкурент на Google Now.

Смята се, че Maps ще получи инструмент за добавена реалност Browse Around Me ("Разгледай около мен"), който ще ви помага да научавате повече за интересни места (POI).

Proactive може би ще се появи в iOS 9, но за момента няма сигурни данни за това. Няма да бъде шокиращо, ако Тим Кук и компания се появят следващия месец на Worldwide Developer Conference 2015 с няколко Proactive характеристики.

 

Прочетете още: Apple WWDC: 5 продукта, които очакваме да видим

Тагове: