Следващото виртуално събитие на Apple наближава и изглежда, че то ще бъде доста голямо, твърди Bloomberg. Разбира се, голямата звезда ще бъдат четирите нови 5G iPhone-a с OLED екрани и диагонали от 5.4, 6.1 (стандартен и Pro модел) и 6.7 инча.

Последният ще бъде най-големият iPhone на Apple до момента.    

Всички те ще имат красиви OLED екрани и дизайн на корпуса, наподобяващ най-новия iPad Pro. Специално Pro моделите може да имат метални ъгли, а по-евтините модели – от алуминий. Скъпите варианти ще дойдат в нов тъмносин цвят, който заменя Midnight Green от миналата година.

Apple смята, че търсенето на iPhone ще бъде силно въпреки пандемията, и планира да произведе 75 милиона бройки от новата серия. Компанията вече потвърди, че ще ги пусне няколко седмици по-късно от миналогодишната премиера, която беше на 20 септември. Като със сигурност по-евтините модели ще дойдат преди по-скъпите.

Apple планира да пусне и два нови часовника, като единият ще бъде наследник на флагманската Series 5, а другият ще бъде бюджетен модел, който да се конкурира с евтините предложения на Fitbit. Очакваме още iPad Air с тънки рамки и Touch ID в бутона за пускане.

Накрая Apple ще пусне по-малка и по-евтина версия на умната колонка HomePod, както и ново Apple TV устройство, което обаче ще се появи в продажба едва догодина. Apple може да пусне и iOS 14 през септември, въпреки че самите телефони ще закъснеят.

Снимка: Apple

Виж още: Новият Lenovo Legion ще има най-мощните говорители за смартфон в света

 

Тагове: