След като Apple реши да произвежда свои собствени графични чипове, компанията е решила да започне да прави сама и чиповете за управление на захранването за iPhone. Тя планира да спре да разчита на сегашния си доставчик Dialog Semiconductor, съобщават анонимни източници за Nikkei.

Един от тези източници заявява: "Apple ще замени около половината от своите чипове за управление на захранването за iPhone през следващата година". Компанията може да е готова с чиповете до 2019 г.

Чиповете за управление на захранването се грижат за зареждането, управлението на живота на батерията, както и за консумацията на енергия. Новите чипове на Apple ще бъдат "най-модерните" и ще имат по-добри възможности за мониторинг на енергията в сравнение с конкурентите си, твърдят източниците. Чиповете ще продължат да се произвеждат от Taiwan Semiconductor, най-големия производител на чипове в света.

Акциите на Dialog Semiconductor се сринаха със 17 процента след новината. Компанията създава чипове за iPhone, iPad и Apple Watch и 74 процента от приходите ѝ за миналата година идват от Apple.

Тагове: