Apple току-що пусна актуализация за MacOS High Sierra, с която отстранява основен недостатък в сигурността. Security Update 2017—001 се отнася за уязвимостта, която позволяваше администраторски достъп до Mac компютър, без да се предоставя парола.

Apple призова клиентите си да "инсталират тази актуализация възможно най-скоро". Това би трябвало да улесни живота на ИТ администраторите.

Apple явно е разочарована от себе си. Това е срам за компания, която толкова често подчертава своя фокус върху потребителската сигурност и неприкосновеността на личния живот. "Сигурността е основен приоритет за всеки Apple продукт и за съжаление сгафихме с тази версия на MacOS", каза Apple в необичайно изявление. "Ние много съжаляваме за тази грешка и се извиняваме на всички потребители на Mac. Нашите клиенти заслужават по-добри услуги. Ще извършим одит на процедурите ни за развитие, за да предотвратим такова нещо да се случи отново."

За да защитите личния си Mac компютър, просто отворете Mac App Store и ще видите актуализацията на разположение за изтегляне.