Apple планира множество подобрения в следващото поколение на своя умен часовник, твърди The Wall Street Journal. Според ежедневника Apple Watch 2 може да разполага с телефонна функционалност, което ще му позволи да приема и отправя обаждания без нуждата от свързан с него iPhone. Друг елемент, който ще бъде подобрен, е процесорът на джаджата.

Позовавайки се на "хора, запознати с темата", вестникът посочва, че не може да разкрие имената на източниците си, и уточнява, че Apple официално е отказала да коментира темата.

"Apple работи по добавянето на мобилна връзка и по-бърз процесор в следващото поколение на Apple Watch", пише авторитетният ежедневник и добавя, че тези нововъведения са "относително лесен начин да се оправят основните притеснения", които потребители и анализатори изпитват към оригиналния Apple Watch. Конкретно новият процесор е един елемент, за който се говори от доста време, но определено добавянето на самостоятелна опция за разговори пък изглежда най-интересно и означава, че Apple Watch 2 ще има капацитета да се използва като самостоятелно устройство.

Виж още: Анализатор: iPhone 7 може да не е много привлекателен