Служителите на три компании ще получат популярния умен часовник Apple Watch само за 25 долара, стига да успеят да се справят с месечните изисквания за тяхната физическа активност.

Използвайки здравните сензори на Apple Watch, работещите в Amgen, DaVita HealthCare Partners и Lockton ще трябва да се постараят да запазят добра форма при месечните тестове в продължение на две години. Срещу това те ще могат да ползват иначе доста скъпата джаджа срещу една символична сума. Целта е да се създаде по-здравословна среда и да се намали стойността на скъпите здравни застраховки на служителите.

Програмата става в сътрудничество със застрахователната компания Vitality Group, а не със самата Apple, въпреки че инициативата със сигурност ще популяризира и самия часовник.

Както се досещате, уловката е, че ако не покрият здравните показатели, служителите ще трябва да изплатят пълната цена на Apple Watch. При всички положения това е интересна възможност за придобиване на часовника, чиято цена започва от 550 долара, както и находчив стимул за воденето на по-здравословен живот.

Виж още: Apple Watch вече не е "удароустойчив"

Тагове: