Прокуратурата в Южна Корея обвини девет души и две компании в необичайно престъпление: кражбата на технологията за извит дисплей на Samsung, която компанията използва в своите Galaxy флагмани. В основата на престъплението е компанията Top Tech, която е доставчик на Samsung. Според властите нейният изпълнителен директор и осем служители са получили около 13.8 милиона долара, за да продадат информацията за интелектуалната собственост на компания в Китай.  

Групата е изработила дръзка схема чрез фиктивна компания, която получавала документи, свързани с изработката на красивите OLED дисплеи за телефоните на Samsung. Прокуратурата твърди, че на гиганта са му били необходими шест години, 38 инженери и 130 милиона долара, за да разработи открадната интелектуална собственост, която Южна Корея счита за технология с национална значение. 

Новината идва в момент, в който смартфон производителите засилват своите усилия именно в областта на иновативните дисплеи. Търговските тайни се търсят, тъй като компаниите са готови на всичко, за да получат предимство пред конкурентите си, но придобиването на такава информация може да се окаже скъпо.

Тагове:
Най-четени
Всички

Изтече дизайнът на PlayStation 5. Разработчик на Codemasters го потвърди (СНИМКИ)

197 | 22.08.2019
Още от Tech

Android по стъпките на Windows?

18 | Преди 12 ч.