AnTuTu е един от най-популярните Android бенчмаркове, който мери представянето на процесора, графичния ускорител, паметта и потребителския интерфейс. Услугата обяви своята месечна топ 10 класация, която е разделена на флагмани и модели от среден клас. Докато при флагманите най-добре представящият се модел е Asus ROG Phone II, то при апаратите от среден клас сензацията Xiaomi Redmi Note 8 Pro и неговият Helio G90T са неоспорими лидери.

Важно е да отбележим, че победата на геймърския смартфон на Asus става в може би последния месец, в който AnTuTu не отчита смартфони със Snapdragon 865. Това означава, че през следващия месец в AnTuTu може да видим много нови попълнения от имена като Хiaomi, oppo, Realme, nubia и Samsung.

При флагманите OnePlus 7T и Realme X2 Pro допълват челната тройка, като и трите модела ползват Snapdragon 855+.

Резултатът на Xiaomi Redmi Note 8 Pro продължава да отбелязва отличното и необичайно представяне на чипсета на MediaTek в класация, която е доминирана изключително от Snapdragon процесори. Подгласници тук са Samsung A71 Хiaomi Mi 9T, двата от които работят със Snapdragon 730.

От общо двайсетте модела в двете класации на AnTuTu 17 ползват чипсети на Snapdragon, два работят с Exynos и един е с MediaTek.

Виж още: Край на LineageOS приказката за Nexus 5X, 6P, Pixel C и др.

Тагове: