Asus започна да изпраща имейли на своите фенове, с които предупреждава, че епидемията от коронавирус в Азия е довела до проблеми с доставките на компоненти за актуалния геймърски модел ROG Phone II. В резултат телефонът временно няма да бъде наличен, но компанията уверява, че прави всичко по силите си, за да разреши проблема.   

Снабденият с чипсет Snapdragon 855+ Asus ROG Phone II е един от най-търсените модели в нишата на геймърските смартфони в последно време.

Изявлението на Asus идва като поредната подобна история, свързана с разпространението на коронавируса в Китай. Apple обяви, че затваря всички свои магазини и офиси в Китай до 9 февруари. Въпреки това основният доставчик Foxconn обяви пред медиите, че iPhone доставките няма да бъдат засегнати от вируса. Друг модел, който трябва да се притеснява от него, обаче е предстоящият флагман Galaxy S20. Прогнозите са, че редица аксесоари като кейсове и протектори за моделите на Samsung няма да бъдат готови навреме за премиерата поради събитията в Ухан.

Виж още: Първият смарт часовник на Oppo е комбинация между идеите на Apple и Samsung

Тагове: