Atari и Blade Runner бяха две от големите имена в първата половина на 80-те години и дори три десетилетия по-късно те имат своята тежест. А сега по повод предстоящата поява на филма Blade Runner 2049 Atari ще пусне поредица от носими джаджи с тази марка.

Първият такъв продукт е Speakerhat - наглед обикновена бейзболна шапка, в която са интегрирани HiFi стерео система и микрофон. Чрез Bluetooth може да свържете към шапката най-различни устройства и да стриймвате музика, да се обаждате и да използвате гласови команди.

Atari обещава, че скоро ще разкрие и други високотехнологични продукти, вдъхновени от света на Blade Runner 2049.

Това става в един неособено добър момент за бизнеса с потребителски носими устройства. Само преди месец Intel на практика се сбогува с амбициите си за Internet of Things (IoT) пазара, а сега изглежда, че носимите технологии също са недостъпна за компанията територия.

Intel ще затвори цялото си подразделение, което работи в областта на носимите джаджи, и окончателно ще им обърне гръб. С това се потвърждават слуховете от последно време, които тълкуваха мълчанието на компанията относно намеренията си в сектора като знак, че нещо не е наред.

Преди това Intel доста ясно заявяваше амбициите си да съчетае собствените си процесори с носими технологии и дори проведе рекламна кампания с някои знаменитости, които станаха лица на захранвани от Intel носими джаджи.