Един от най-четените научнофантастични романи, които се появиха на пазара през последното десетилетие, бе “Марсианецът” на Анди Уиър. Историята разказва за изоставен на Марс астронавт и усилията му да оцелее, докато чака да го спасят. Шест години по-късно Уиър обяви следващата си книга "Артемис", която трябва да излезе през ноември.

Досега се знаеше, че Уиър работи върху романа, но подробностите бяха оскъдни. Сега Nerdist разкри корицата и сюжета на книгата, a Уиър разказва малко за историята в кратък видеоклип.

Във видеото Уиър отбелязва, че “Марсианецът” е чисто и просто противопоставяне на силата на човека срещу заобикалящата го среда, където целта е просто оцеляване. “Артемис” е с много по-сложен сюжет, в който има и мистерия”.

Книгата разказва за млада жена на име Жасмин Башара (известен като Джаз), която живее в единствения град на Луната. Ако не сте богати, животът там не е лесен и затова тя изкарва пари като контрабандист. Когато съзира шанса да извърши съвършеното престъпление, тя се изправя пред неподозирано голяма борба за контрол над града.

Уиър пожъна безпрецедентен успех с “Марсианецът”. Книгата бе превърната и във филмов хит, режисиран от Ридли Скот. Продукцията дори получи номинация за “Оскар” за най-добър филм. Изглежда, че Уиър се надява да постигне подобен успех и с “Артемис”. Компанията 20-th Century Fox вече е придобила правата за адаптиране на романа.

"Артемис" трябва да излезе на пазара на 14 ноември 2017 г.