YouTube влогъра Кейси Нейстат миналата седмица обяви, че спира да прави дневен влог, за да се концентрира върху нов проект, който да развива. Сега знаем, че този нов проект се отнася до приложението му Beme, което току-що беше придобито от новинарския гигант CNN. Целият екип от 11 души ще премине в CNN. Сделката, според The Wall Street Journal, се оценява на 25 милиона щатски долара.

CNN вече обяви, че ще затвори Beme, за да позволи на Нейстат да създаде нов проект, с който да привлече своите онлайн последователи към медийната компания. Според The New York Times Нейстат ще има пълен творчески контрол за изграждането на отделна компания, която ще даде на аудиторията "навременни и актуални видеоклипове".

Проектът трябва да стартира през лятото на 2017 година. Той ще функционира като самостоятелно разширение на CNN и ще прилича на Great Big Story, отговор на медийния гигант BuzzFeed. В съобщение за пресата CNN казва, че проектът на Нейстат ще се опита да изгради ангажираност около новинарските теми.

"Това ще бъде много по-различен продукт от Beme", казва Нейстат пред The Verge. "Има огромно недоверие от публиката към традиционните медии и обратното към моето съдържание онлайн. Нашата широка амбиция е да намерим начин чрез технологиите и медиите да преодолеем гигантското разделение."

Нейстат потвърди пред The Verge, че няма да спира YouTube канала си и той няма да бъде част от CNN. В него той свободно ще продължи да публикува видеоклипове за неговите перспективи и опит. Спирането на ежедневните видеоблогове ще му позволи да развие нещо по-голямо.

Beme, което ви позволява да правите кратки клипове чрез закриване на сензора за близост на телефона, имаше 1.2 милиона сваляния след стартирането си през юли 2015 г.

 

Прочетете и това: WordPress пуска Google Translate приставка за превод на сайтове на 103 езика 

Тагове: