Легендарният бизнесмен и дългогодишен шеф на конгломерата General Electric Джак Уелч имал възможност да закупи Apple в средата на 90-те години на миналия век, но решил да не се възползва от това.

Интересната подробност бе разкрита от друг високопоставен шеф под шапката на GE - Боб Райт от NBC - в негово интервю за The New York Post по повод новата му книга The Wright Stuff: From NBC to Autism Speaks.

Както добре знаем, през 1996 г. положението на Apple не е никак розово, а завръщането на Стив Джобс тепърва предстояло. На върха на компанията станала поредната смяна, след като Джон Скъли бил изгонен и мястото му било заето от Майкъл Спиндлър. Самият Спиндлър се обърнал към Уелч и "практически се молел" General Electric да купи Apple.

"Акциите бяха само 20 долара на бройка и Спиндлър обясни, че няма как да задвижи компанията достатъчно бързо. Той беше много притеснен и на практика ни молеше да купим Apple. Нашите хора обаче казаха, че не сме в състояние да управляваме технологии като тези, с които се занимава Apple", спомня си Райт.

И ако тогава нещата са стояли по един начин, то днес Apple струва около 600 милиарда долара, а стойността на General Electric е по-малко от половината на тази сума.

Виж още: Apple подобри Siri, за да реагира по-добре на въпросите за сексуално нападение

Тагове: