Със сигурност можем да сравним BlackBerry с котка, тъй като компанията доказва, че има девет живота. Точно в момента, в който инвеститорите бяха започнали да я отписват, тя сключи голям договор с правителството на САЩ, а това доведе до скок в акциите й.

 

От Министерството на отбраната обявиха, че ще снабдят своите служители с десетки хиляди мобилни устройства през следващата година. Въпреки че държавната организация обяви, че ще оборудва част от служителите си с 1800 устройства, сред които iPad 3 и 4, iPhone 4S и 5, Samsung 10.1 таблет, Samsung Galaxy S3 и Motorola RZR, повечето телефони ще дойдат от BlackBerry – 80 000 бройки.

 

Тази новина доведе до покачване в цената на акциите на BlackBerry. Във вторник, при затварянето на стоковата борса, акциите на хардуерния производител се търгуваха срещу 9.93 долара, а само час по-късно – срещу 10.57 долара. Това е увеличение с 35% спрямо края на 2013 г., когато цената им беше 7 долара.

 

Съдбата на BlackBerry стана пословична. С навлизането на смартфоните на Apple и Samsung, канадската компания започва да изпитва сериозни трудности. Въпреки тези проблеми, Джон Чен, новият изпълнителен директор на компанията, остава оптимист за бъдещето. „Много от регулираните индустии, тези, които имат нужда от висока сигурност, все още разчитат изцяло на BlackBerry, за да им предостави нужната мобилна инфраструктура. Нашите продукти са незаменими за правителствените организации. Министерството на отбраната (САЩ) може да използва само нашите продукти, тъй като само ние притежаваме сертификат за това.“ Въпреки добрите новини, от BlackBerry съобщиха, че планират продажбата на по-голямата част от недвижимата си собственост в Канада.


BlackBerry: Новите ни смартфони ще бъдат с физически клавиатури

Тагове: