Със сигурност Джон Чен не се е чувствал много добре, когато е обявявал финансовите резултати на компанията за тримесечието. Въпреки това той остава убеден в своите възможности и в това, че бъдещето на компанията ще бъде светло. Според него следващата година ще бъде изключително важна и определяща за компанията – това ще е готината на инвестициите. Добрата новина е, че Чен на вижда тези „инвестиции” под формата на още уволнения. Това не е изключено да се случи, но вече не е сред основните неща и изпълнителният директор ще иска да ги избегне. Според Чен последното тримесечие е спънка, която ще помогне на BlackBerry да отрие бъдещи успехи. Нещо повече – той вярва, че компанията ще изравни приходите и разходите през 2015, а през 2016 ще започне да отбелязва печалба. Според него това трябва да стане чрез развитие, а не чрез спестяване на пари от икономии. Чен иска да изгради отново компания, която да атакува пазара.

 

Чен, който беше назначен на позиция временен изпълнителен директор, споделя, че ще остане до тогава, докато компанията не стане финансово стабилна. „Временен” отпада от поста, който заема. „Първата ми стъпка беше да изместя компанията от пътя на финансова опасност. Не мога да кажа, че го направих днес, но сме в правилната посока.” Със сигурност Чен е един от най-уверените изпълнителни директори.

 

Чен допълва, че BlackBerry ще построи високотехнологичен център по сигурността във Вашингтон, който да обслужва правителствени клиенти като Министерство на отбраната. Добрата новина за някои потребители е, че Чен смята да се вслушва в клиентите, които предпочитат физическата клавиатура и тя няма да бъде пренебрегвана. Мислите ли, че думите на Чен ще станат факт?

Какво се случи с BlackBerry?

 

Тагове: