Алиша Кийс и BlackBerry ще прекъснат сътрудничеството си в края на януари. Певицата се задържа само една година на поста „глобален творчески директор”. Новината беше официално обявена и е резултат от изместването на фокуса на компанията. BlackBerry се отдръпва от потребителския пазар и ще се фокусира върху бизнес клиентите, правителствените и други големи организации, пишат от Reuters.

 

„BlackBerry и Алиша Кийс приключиха своето едногодишно сътрудничество”, пишат от компанията в официалното си изявление. „За нас беше огромно удоволствие да работим с един невероятно талантлив и пламенен човек.”

 

Алиша Кийс беше назначена през януари 2013 г. Тогава компанията пусна и дълго отлаганите си BlackBerry 10 устройства. Те бяха разглеждани като последния шанс на канадския производител да започне активна борба с конкуренцията. Това не се осъществи и дори имаше обратен ефект –слабите продажби бяха виновни за огромни загуби. Алиша Кийс участваше в проект, който да окуражи феновете да изпращат снимки, които след това да бъдат включени в музикалните клипове на певицата, свързани с турнето й. Нейната служба не мина и без скандал малко след стъпване в длъжност певицата беше обвинена, че туитва от iPhone, въпреки че работи в BlackBerry. Кийс обяви, че акаунтът й е бил хакнат.

Знаете ли, че Аштън Къчър е новият продуктов инженер на Lenovo?

 

Тагове: