От BlackBerry са били принудени да спрат глобалното разпространение на BBM за Android и IOS, след като неофициална версия за Android беше публикувана онлайн този уикенд.

Неофициалната версия на приложението е изтеглена 1,1 милиона пъти само за 8 часа, а служители на компанията прекарват голяма част от съботата в опити да разрешат проблема, който възниква при едновременното регистриране на потребители. В резултат на това iOS версията, която бе пусната в Нова Зеландия вчера, е била спряна.

 

"Преди да направим BBM за Android достъпна в Google Play, неофициалната версия на BBM за Android беше публикувана онлайн и видяхме огромен интерес и ентусиазъм повече от 1.1 милиона активни потребители през първите 8 часа, това е невероятно. Следователно тази неофициална версия повдигна много въпроси, с които се опитахме да се справим през целия ден."

"Нашите екипи продължават да работят денонощно, за да доставят BBM за Android и iOS устройства, но само тогава, когато той бъде готов и ние знаем, че ще отговори на очакванията ви. Ние спряхме световното разпространение на BBM за Android и iPhone. Клиентите, които вече са изтеглили BBM за iPhone, ще могат да продължат да го използват. А неофициалното Android приложение ще се деактивира, като клиентите, които са го изтеглили, трябва да посетят www.BBM.com, за да се регистрират за актуализации на официалната версия на BBM."


Злополучната ситуация е удар за BlackBerry, за които разпространението на BBM за други платформи се очаква да бъде рядко слънчев момент за болната компания.

В петък компанията публикува мрачните си финансови резултати и обяви, че се оттегля от потребителския пазар, освобождавайки 4500 от служителите си - около 40% от общата работна сила.

Тагове: