BlackBerry PRIV е актуалният модел на едноименната канадска компания и неговата цена ще бъде намалена за постоянно. Какво обаче може да означава този ход на иначе позакъсалия производител?

На своя официален блог BlackBerry обяви, че от вчера цената на PRIV вече ще бъде намалена на 649 долара за Съединените щати, 720 евро за Европа и 529 лири за Великобритания. Въпреки че Канада не е в този списък, по всяка вероятност намалението се отнася и за там.

Основното обяснение за намалената цена на PRIV е, че компанията ще се опита да засили, доколкото е възможно, иначе слабите продажби, набирайки инерция за анонса на следващия си флагман. Според спекулациите новият и неофициален модел ще ползва актуалния процесор Snapdragon 820, но ценово ще бъде по-достъпен от своя предшественик. Самият PRIV пък ползва Snapdragon 808 и разполага с 3 GB RAM памет.

Ще бъде ли достатъчна намалената цена, за да помогне на продажбите на BlackBerry, или съвсем скоро ще видим последния модел на някогашния пазарен лидер - това ще покаже бъдещето, но едва ли ще ни се наложи да чакаме много, за да разберем.

Виж още: Необявеният Huawei P9 Lite дебютира в серия снимки

Тагове: