Boring Company на Илон Мъск очаква да получи одобрение от регулаторните органи в САЩ, за да продължи напред с изграждането на мрежата от тунели под Лос Анджелис. Компанията обаче не си почива и вече е готова с картографирането на системата от тунели.

Картата може да се види на официалната интернет страница с подробно описание на първите предложени маршрути. Най-дългата артерия се простира на около 65 километра от квартал Шърман Оукс, разположен на север от центъра на Лос Анджелис, до летище Лонг Бийч, което се намира в югоизточния край на града.

Вторият маршрут ще се простира от изток на запад от LAX на юг, следвайки State Route 110 на север през центъра и завършвайки на стадион Dodger.

Boring Company подчертава в надписа на картата, че първоначалните маршрути са "концепция" и не са окончателни. Частта, маркирана в червено, представлява участъкът от 10 километра, който компанията иска да използва като "доказателство за концепцията от тунели“. Там ще се провеждат тестовете на всички необходими системи, сред които шейните за автомобили, оборудването и процесите, които се използват за изграждане на тунелите на първо място. Компанията нарича това Фаза 1 и казва, че тунелът няма да бъде използван от обществеността, докато проектът не се "счете за успешен от правителството, градската управа и самата компания".

Оцени:
Рейтинг: 5
Още от Tech

Щипка ДНК прави наистина уникална вашата Spotify плейлиста

0 | Преди 6 ч.