Първите потребители, гласували доверие на Netflix още преди стрийминг услугата да стане толкова популярна, през последните месеци се радваха на абонамент от 7.99 долара, но от май тази сума ще скочи на 9.99 долара, за да се изравни с ценовото увеличение, което Netflix въведе за новите си клиенти от миналата година.

В момента около 37 процента от потребителите на компанията - или 17 милиона души - все още ползват намаления абонамент, което означава, че милиони хора ще трябва да започнат да плащат повече за същите услуги от следващия месец.

За да се опита да компенсира това увеличение, Netflix ще предостави по-голямо и по-интересно съдържание. Амбициозният план на компанията включва пускането на новите сезони на хитови тв сериали като Orange is the New Black, Jessica Jones и Unbreakable Kimmy Schmidt. Разбира се, всички тези продукции струват пари, така че не е изненадващо, че компанията търси начин да увеличи таксите.

Интересното в случая е, че според ново проучване на Time цели 80 процента от засегнатите от промяната абонати на Netflix все още нямат представа, че цените, които плащат, съвсем скоро ще скочат.

Виж още: Неофициално Chrome разширение за Netflix ви позволява да гледате филми заедно с приятели

Тагове: