Преди малко повече от година коментирахме, че BlackBerry е в изключително незавидна позиция. Това за съжаление не се е променило драстично, но започват да се появяват леки признаци за оптимизъм.

От компанията обявиха, че за третото тримесечие от фискалната година бележат подобряване на финансовото си положение. Да, BlackBerry не е точно печеливша компания, но има лъч светлина. Компанията отбеляза нетна загуба от 148 млн. долара (28 цента на акция), което е сериозно подобрение спрямо същия период преди година – 4.4 млрд. долара, или 8.37 долара на акция. Резултатите дадоха увереност на Джон Чен, изпълнителният директор на BlackBerry, да коментира: „Някъде през фискалната 2016 година ще излезем на печалба. Когато това се случи, ще поддържаме темпото“. По-късно той добави, че шансът BlackBerry да оцелее вече е 99%.

През последните месеци компанията представи два нови модела (BlackBerry Passport и Classic), а през юни се очаква и нов софтуерен продукт, който ще убеди потребителите да останат с апарат на BlackBerry. В интервюто за Bloomberg Чен добавя, че 93% от инвентара с новите модели е разпродаден. Със сигурност новините са добри, но компанията далеч не е излязла от кризата. Дали ще го направи?

Барак Обама все още използва BlackBerry