Chrome OS съществува вече повече от десетилетие, отваряйки вратата за множество достъпни лаптопи на пазара. Но Google все още догонва операционните системи на Apple и Microsoft по някакъв начин. Сега се оказва, че Google най-накрая въвежда функция, която другаде е налична от десетилетия.

Chrome OS 108 въвежда кошче в приложението Файлове, което действа подобно на това в Windows 95 и по-нови версии на настолната платформа. Това означава, че изтритите файлове се преместват в папка за боклук, където ще бъдат напълно изтрити след 30 дни или просто можете ръчно да изпразните кошчето си.

Това е удобен план Б, в случай че неволно сте изтрили нещо или сте променили решението си да го изтриете. Преди Chrome OS 108 изтриването на файл в приложението Файлове означаваше, че той е изчезнал завинаги.

Струва си да се отбележи, че опцията за кошчето може да се активира от флаг на Chrome OS от Chrome OS 89. Но това е първият път, когато опцията е налична по подразбиране, както беше в случая с кошчето в Windows 95 или по-нова версия. Apple също предлага опция за кошче за боклук от десетилетия.

Така или иначе, доволни сме да видим, че Google най-накрая внедрява тази дълготрайна десктоп функция като опция по подразбиране в Chrome OS.

Снимка: Unsplash

Виж още: Neuralink е провалът на Илон Мъск, за който той не иска да разберете

Тагове: