Мобилната версия на браузъра Chrome вече се радва на повече от 1 милиард активни потребители всеки месец, обяви Google. Това означава, че откакто бе обявена последната такава справка преди четири месеца, още 200 милиона Android и iOS потребители ползват редовно браузъра - едно никак нелошо постижение за мобилно приложение, което е на по-малко от четири години.

Засега не е ясно каква част от тези потребители идва от собствената операционна система на Google и каква е от iOS устройства, но е логично да предположим, че броят на Android потребителите, ползващи браузъра, са повече.

Моментът на анонса също е добре подбран, тъй като тази седмица видяхме юбилейната 50-а версия на Chrome, макар и засега за десктоп варианта на програмата. От изнесените от Google данни за използването на браузъра става ясно още, че всеки месец се зареждат 771 милиарда страници, а 3.6 милиарда страници се превеждат автоматично. Броят на попълваните форми и пароли за месец е 9.1 милиарда, а вградената защита на Chromе е предпазила 145 милиона пъти потребителите от зловредни страници. Накрая 2.5 милиона долара пък са изплатени на разработчици за идентифицирането на уязвимости в браузъра.

Виж още: Google Drive ви позволява да избирате точно кои папки да се синхронизрат и кои не

Тагове: