Холивудската продукция "Дедпул", базирана на цапнатия в устата наемник от комикс вселената на Marvel, продължава отличното представяне на комикс адаптациите и постави още един рекорд, този път за най-печеливш филм с рейтинг R за всички времена. Този рейтинг означава, че лица под 17 години се допускат до прожекцията само в компанията на възрастен придружител.

Въпреки че очакванията на критици, фенове и дори студия за "Дедпул" бяха това да бъде един нишов филм, лентата до момента е спечелила 746 милиона долара по цял свят, с което подобрява предишния рекорд от 742 милиона долара на "Матрицата: Презареждане", поставен през 2003 г.

Замяната на традиционно популярните както сред възрастни, така и сред подрастващи концепции на досегашните филми на Marvel с голота, насилие и груб език, при това с минимална цензура, се оказа доста успешна от комерсиална гледна точка. "Дедпул" загатна, че се е устремил към рекорда още с представянето си в Съединените щати, където само през първия си уикенд събра 152.2 милиона долара - нещо невиждано досега за филм с такъв ограничителен рейтинг. Сега остава само да видим дали успехът на лентата ще изкуши холивудските студиа да последват примера на "Дедпул" и да продължат с нови филми с подобно провокативно съдържание.

Виж още: "Железеният човек" няма да просъществува без Робърт Дауни-джуниър

Тагове: