Определено Microsoft ще се намесят на пазара на умни часовници в най-скоро време. И ако досегашните слухове са верни, то MS часовникът има шанса да стане доста апетитна джаджа. Според по-стари слухове умният часовник на Microsoft ще е мултиплатформен, т.е. той ще работи с всеки смартфон на коя да е марка. Това би дало голямо предимство пред Android Wear часовниците и бъдещия iWatch, защото няма да има ограничения за софтуерна поддръжка. Но как ще изглежда той?

Според патент, който видяхме през пролетта, той може да прилича на лента, увиваща се около ръката, но един немски дизайнер на име Надир Аслам е решил да създаде концепция на това устройство.

В допълнение към елегантността и простотата на дизайна забелязваме как Аслам предвижда уведомления и взаимодействия с услуги като Facebook. Едно от най-готините неща е наличието на лентата на състоянието, която всеки от нас има на своя смартфон. Тя би ви помогнало да се справите с уведомленията, вместо да прелиствате екран след екран. Аслам също така предвижда, че Cortana ще играе ключова роля в този умен часовник, спестявайки ви много време, като позволява комуникация и управление чрез гласа ви.

Трудно да се отрече, че това ще бъде един чудесен продукт, който Microsoft може да пусне на пазара. Можете да разгледате всички снимки на концепцията на Аслам в нашата галерия.