След като компании като LG, Motorola, Google (Android Wear) и Apple (според слуховете) разкриват своите планове за носещи се устройства като умните часовници, ние искрено се съмняваме, че Microsoft ще остане далеч от тази потребителска ниша.

Според по стари слухове Microsoft също разработват собствен умен часовник, а сега благодарение на наскоро разкрит патент може би така ще изглежда носещото се устройство или поне показва някои от функциите, които Microsoft проучват.

Патентът, открит от Patent Bolt, разкрива, че функционалното тяло на умния часовник може да бъде отстранено от самата верижка. Това означава, че тази функционалност може да позволи на потребителите да заменят верижките с други цветове и дизайни, превръщайки ги в моден аксесоар и в умен часовник едновременно.

Също така изглежда, че от Microsoft се интересуват от фитнес свързани функции, което можете да видите на патентните снимки. Иконите показват функции като бягане, пулс и изгорени калории. Виждаме и специална часовникова поставка, която ще позволи на потребителите да зареждат устройството, когато има нужда. Това означава, че часовникът няма да бъде свързван чрез никакви кабели и може лесно да бъде поставен или отстраняван от поставката. А самата поставка може да бъде свързана с компютър и това да се използва за синхронизиране.

Все пак трябва да отбележим, че това е само патент и крайният продукт на Microsoft може дори да не прилича на нищо от тази изтекла схема. Но ако приемем, че това ще е реалност, вие бихте ли си купили подобен умен часовник?

 

f