За пореден път BlackBerry е продала по-малко телефони през последното тримесечие, отколкото са били предварителните очаквания на компанията. За периода канадският производител е пласирал 600 000 апарата, докато прогнозите са били за 850 000 продажби. Бройката е по-малка дори и от онези 700 000 телефона, продадени през предишното тримесечие.

Всичко това става въпреки факта, че компанията най-сетне прегърна Android като операционна система за своя последен модел Priv. Той излезе на пазара през ноември 2015 г., а в началото на май ще получи ъпдейт до Android Marshmallow, макар че това едва ли ще повлияе на нерадостното положение на BlackBerry.

Според анализатора Ави Грийнгарт от Current Analysis следващите няколко месеца ще определят дали изобщо компанията ще продължи да продава хардуер.

На свой ред, изпълнителният директор на BlackBerry Джон Чен заяви, че остава оптимистичен и че ще потърси по-успешна реализация в средния ценови сегмент на пазара, тъй като борбата при флагманите и без това е прекалено голяма.

Виж още: Изтекла снимка показва нов Android телефон от Nokia, наречен A1

Тагове: