Volvo имаше намерения да достави 100 самоуправляващи се автомобила до обикновените хора в Швеция, за да бъдат тествани. Програмата, наречена Drive Me, трябваше да стартира през 2017 г., но сега компанията заяви, че измества началото за 2021 г.

Според първоначалните планове, Volvo трябваше ще достави 100 от своите XC90 джипа до реални семейства в Швеция, следвани от същия брой превозни средства до семейства в Китай и Великобритания. Тези участници трябваше да тестват автономна технология за автомобили на Volvo. Джиповете са в състояние да се движат изцяло "без надзор" в автономен режим, по предварително одобрени и предварително начертани магистрали в съответните държави. Volvo казва, че шофьорите ще могат да се освободят напълно от процеса на управление, а колата ще се управлява и ще се справят с всяка ситуация, която може да възникне на пътя.

Но сега тези семейства ще трябва да чакат по-дълго, преди да седнат зад волана. Според Automotive News, Volvo ще избере 100 души, а не 100 коли, които ще бъдат включени в програмата Drive Me в рамките на следващите четири години.

По-рано тази година, Volvo обяви, че ще обедини усилия с Autoliv (шведско-американска компания, която прави автомобилни системи за безопасност) за изграждане на необходимия софтуер за самоуправляващи се коли, а производителя на чипове Nvidia ще доставя дигиталните мозъци.

Оцени:
Рейтинг: 4
Тагове:
Най-четени
Всички

Добри новини за собствениците на Huawei смартфони

181 | 21.05.2019
Още от Tech

Как да възстановиш изтритите от баба ти снимки от бала

1 | 22.05.2019