Първият самостоятелен модел на Polestar - подразделението на Volvo за иновативни и високоскоростни автомобили - най-сетне е тук. Той се нарича Polestar 1 и разполага с внушителните 600 к.с. Ако всичко върви по план, той ще бъде пуснат в производство в средата на 2019 г.

Е-моделът е GT купе с 2 врати, 2+2 места и комбинирано задвижване от електрически двигател и двигател с вътрешно горене, със 150 км електрически пробег - това е най-дългият пробег в изцяло електрически режим в сравнение с всеки друг хибрид на пазара в момента.

Голяма част от каросерийните панели са карбонови, а оформлението на салона е в стил XC90 и S90. Последното съвсем не е изненада, защото Polestar 1 лежи на същата платформа. В салона също има немалко карбонови детайли.

И докато първият проект Polestar 1 е хибриден, то следващият, който ще се нарича Polestar 2, ще е изцяло електрически. От новата марка се надяват той да се противопостави директно на евтината Tesla Model 3. Основната разлика обаче се нарича Progressive Performance или това е разбирането, че електрическите и екологични автомобили съвсем спокойно могат да бъдат мощни пътни зверове, оборудвани с последните достижения на технологиите.

Гледайки Polestar 1, не можем да не се съгласим.