Dropbox обяви няколко нови функции днес, включително и нов скенер за документи за iOS приложението. Така ще можете да направите снимка на всеки документ, съдържащ текст, и софтуерът автоматично ще го превърне във файл в профила ви. Dropbox не даде конкретен график кога функцията ще дойде и за Android версията.

Целта на компанията е да накара хората да мислят за Dropbox като за място за създаване на файлове, а не просто за съхраняване. Компанията има около 500 милиона потребители, но само една малка част са платени абонати. Когато става дума за бизнес, последните данни на компанията сочат за около 150 000 фирми и организации, които плащат за Pro услугата.

Dropbox добавя и голям бутон плюс (+) в iOS приложението, за да улесни създаването на Microsoft Word, PowerPoint и Excel файлове. Компанията също така представя и няколко нови функции за десктоп потребителите. Те включват способността да променяте настройките за споделяне на папки и отделни файлове, което означава, че няма да ви се налага да отваряте Dropbox, за да споделяте файлове с колеги. Вече можете да споделяте единични файлове с конкретни потребители и да добавяте коментари към определена част от даден файл.

 

 

Източник: Dropbox

 

Прочетете и това: LinkedIn разкри най-желаните за работа компании

Тагове: